Renk ve Tipografi Seçimi: Markanın enerjisini ve mesajını yansıtacak renk skalası ve yazı tipleri seçilir.
Bu aşamaya kadar markanızın hikayesi ile ilgilendik. artworkık görsel unsurlar üzerinde düşünmeye başlayalım. Değerleriniz, marka kişiliğiniz, misyonunuz ve pazarlama stratejileriniz dahil olmak get more info üzere markanızın temel özelliklerini iletmek için görsel dili kullanacağız.
Bir marka’nın itibarını oluşturan en önemli unsurlardan biri, görsel istikrardır. Bunun sağlanması da, üzerinde symbol’nun bulunduğu, marka’yı temsil eden tüm basılı ve dijital evrakların “görsel bütünlük” çerçevesinde üretilmesi ile mümkündür. Marka’ya ait tüm basılı ve dijital alandaki evrakların-dokümanların ebat, renk ve benzeri teknik uygulama kurallarının belirlendiği; üniformadan flamaya, tabeladan World wide web sitesindeki banner uygulamasına kadar, marka’nın yer aldığı her alandaki uygulamaları kapsayan, disipline eden ve kullanımına yönelik ayrıntılı şekilde rehberlik eden “Kurumsal Kimlik Kılavuzu” ile “görsel marka kimliği” tanımlanmış olur.
Marka tasarımı nedir sorusuna verilebilecek en basit cevap, bir ürün ya da hizmetin görsel ve duygusal öğelerini kapsayan bir sürecin tasarımıdır. Peki, kurumsal kimliğinizin temelini oluşturacak olan marka kimliğinizi oluştururken nelere dikkat etmelisiniz?
Güven Oluşumu: Tutarlı ve profesyonel bir marka kimliği, tüketicilerin markaya olan güvenini artworkırır. Güven, müşteri sadakatinin temelini oluşturur.
Bu unsurların tamamı, müşterilerin markayı algılama şeklini şekillendirir ve genellikle bir markanın diğerlerinden ayrılmasına gardenımcı olur.
Daha sonra rakipleriniz hakkında ayrıntılı bilgi toplamanız gerekecek. Bu verileri toplamak için en yakın beş rakibinizi sıralayarak başlayın. Ardından, markaları hakkında aşağıdaki bilgileri toplamaya çalışın.
symbol Tasarımı ve Marka Kimliği tasarımının yukarıda bahsedilen avantajlarından faydalanabilmek için söz konusu tasarımların kesinlikle doğru ve profesyonel bir şekilde hazırlanmış olması gerekir.
Marka kimliği oluşturma serüveninde atacağınız her advertım hedef kitleye yönelik olmalıdır. Sizden alışveriş yapmak isteyecek insanlar kimler?
Markanızın müşterilerle etkileşime girmesi için iyi tasarlanmış bir kurumsal kimliğe ihtiyacınız var. Müşterilerin Net sitenizin tasarımından Facebook’ta bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle konuşmaya kadar her etkileşimde marka kimliğiniz hissedilir.
Bu bileşenler, markanızın hedef kitlesiyle etkileşimini belirleyen ve marka kimliğini şekillendiren temel yapı taşlarıdır.
Hitap etmek istediğiniz grubun yalnızca ürünlerinizle değil, bir oluşum olarak markanıza da belirli hisler beslemesini sağlamalısınız.
Marka’yı kurum içinde ve kurum dışında temsil eden, iç ve dış yazışmalarda kullanılan; temel olarak dosya, antetli kağıt, zarf, kartvizit ile başlayan ve kurumsal kimliği oluşturan -üzerinde brand’nun olduğu- ilgili tüm evraklardan oluşan görsel-kurumsal kimlik takımının, belirlenen teknik kurallar çerçevesinde tasarlanmasıdır.
İlk olarak, iş approachınız aracılığıyla marka misyonunuzu belirlemeniz gerekecek. Kendiniz için bir tasarım özeti çıkartabilirsiniz. Bu önemli bir aşamadır. Daha önce söz ettiğimiz gibi kendi hikayenizi oluştururken sizi başarıya taşıyabilecek bir advertımdır.